עדי הרפז ופרופ' דני נמט על ילדים הורים אוכל וחשיבות הספורט בחיי משפחה

אחד הנושאים הנפוצים ביותר בניהול המשפחה הוא סוגיית האכילה הבריאה (יותר או פחות) והפעילות הגופנית בקרב ילדים והורים. היה זה הרמב"ם שאמר מזמן: נפש בריאה בגוף בריא.

​​​​במאה ה-21, ילדים רבים וגם לא מעט הורים לא מצליחים להקפיד על מזון בריא וזזים הרבה פחות מהדורות הקודמים. זה מוביל לעלייה במשקל, לאנרגיה נמוכה ולחוסר מוטיבציה להעניק לגוף את מה שהוא זקוק לו.

​​​

ערוץ כללית ב: YouTube

ערוץ כללית ב: YouTube
​​

עדי הרפז, מנחת ההורים שלנו, ישבה לשיחה מרתקת עם הפרופ' דני נמט מהמרכז לרפואת ספורט בבית החולים מאיר.

יחד הם שוחחו על מערכת היחסים שלנו עם הגוף שלנו, איך ילדים מעצבים אותה ואיך ההורים תורמים לה? מתי אומרים לילד לא? (אם בכלל), מה היתרונות המובהקים של ארוחה משפחתית (רמז: לא קשור לאוכל בכלל), למה חשובה כל כך פעילות גופנית בגילים צעירים ואיך קרה שארגון הבריאות העולמי הוציא הנחיות לפעילות גופנית גם לפעוטות (לראשונה בהיסטוריה), איך תרמו השנתיים האחרונות עם הקורונה לשיבוש אכילה נכונה והפחתה בפעילות הגופנית, אילו צעדים פשוטים וחשובים כל הורה יכול לעשות במשפחתו, בביתו עם ילדיו כדי שהבית שלכם יהיה בריא יותר בגוף וגם בנפש.

ולסיום, איך עצת הזהב לאהוב את הילדים שלנו בכל מצב היא החיסון הכי חשוב ומחולל השינוי הכי משמעותי בכל שינוי, בוודאי כזה הקשור באכילה ותנועה, שנרצה להנחיל בבית.

צפייה מהנה!

להיות הורה ולמנוע השמנת יתר אצל הילדים

מצב של עודף משקל אצל ילדים הוא חדש בהיסטוריה האנושית, ולמעשה התפרץ ב-30 או 40 השנים האחרונות. המחקרים מצביעים על כך שבמהלך השנים הללו שכיחות עודף המשקל הילדים הוכפלה ואפילו שלשה את עצמה בקבוצות מסוימות, ואם תשאלו את המומחים בארגון הבריאות העולמי – מדובר בלא פחות ממגפה שמאיימת על רבים במדינות המפותחות וישראל בכללן.

בפרק הזה של סדרת הפודקאסטים של משפחה מושלמת אירחנו את הפרופ' דני נמט מומחה ברפואת ילדים ומנהל מרכז הספורט לילדים ונוער במרכז הרפואי מאיר בכפר סבא לשיחה על איך להימנע ממצב של השמנת יתר ואיך לחיות בריא יותר.

על מה דיברנו?

1:40 על תינוקות ומשקל – מהימים הראשונים

2:50 מגפת השמנה? מהם המספרים של השמנה בילדים?

6:08 מתי אומרים לילד לא?

8:28 על היתרונות המרזים של ארוחה משפחתית

14:30 על החשיבות שבפעילות הגופנית דווקא בגילים הצעירים

18:20 ילדים ומסכים

19:20 לראשונה בהיסטוריה – המלצות לפעילות גופנית לפעוטות, איך מיישמים?

20:20 ילדים רזים שלא מבצעים פעילות גופנית ועדיין מאובחנים עם השמנת יתר

24:00 חטיפים ומשקאות ממותקים – מה בכל זאת אפשר לתת לילדים?

27:40 איך המשפחה כולה יכולה לסייע לילד עם השמנת יתר שמתמודד עם בעיות חברתיות או חוסר ביטחון

33:14 ההשלכות הרפואיות של השמנת יתר בילדים

35:40 מתי לי כהורה צריכה להידלק נורה אדומה?

38:20 איך השפיעה הקורונה על תזונת הילדים וההשמנה?

​​​


נגישות