מהם תחומי הטיפול?
מדובר בתחומי טיפול רחבים. קלינאי תקשורת מטפלים בבעיות בהגייה, בגמגום, במטופלים ללא שפה מילולית הדורשים אמצי תקשורת חלופי. לעיתים הבעיה התקשורתית היא רק קצה הקרחון של בעיה רגשית או של בעיה פיזית כמו פגם מבני בחך או בלשון. הטיפול חולש על מגוון ערוצי תקשורת, דיבור, קריאה , כתיבה, הבנת הנקרא. לעיתים דורש התערבות של צוות רב תחומי.
המטפל מסייע לילד לרכוש מיומנות תקשורת טובות יותר ואפקטיביות להבעת מכלול צרכיו החל מצרכים בסיסיים ועד רעיונות מופשטים ומורכבים. לעיתים נדרש שימוש בערוצי תקשורת חלופיים כמו סמלים, פלט קולי עבוד עם מחשב ועוד.
איך יודעים שכדאי לפנות לטיפול בקלינאות תקשורת?
- כשהשפה אינה ממשיכה להתפתח ולהתקדם.
- כאשר קיימים פערים בין שפתו של הילד לזו של בני גילו.
- כאשר דיבורו של הילד אינו מובן או משובש (יחסית לגילו)
- כאשר הילד מביע תסכול מחוסר במיומנות של ביטוי
- לקויות מסחינים בגמגום, דיבור חטוף, דיבור איטי.
כיצד מתבצע האבחון והטיפול?
אבחון מתבצע לרוב בשלושה מפגשים. בשני המפגשים הראשונים מתבצעת ההערכה של המטופל בכל אחד מדרכי ההתבטאות ההבנה וההפקה של השפה. המפגש השלישי מיועד לשיחת משוב, עם ההורה, בו מקבל ההורה סיכום והמלצות לטיפול.
קלינאי התקשורת מאבחן, נותן טיפול תרגולי והוראתי, ובמידת הצורך ממליץ על אביזרים חיצוניים לסיוע בדרכי התקשורת של הילד, על מנת לאפשר תקשורת זורמת ונוחה.
כמה זמן נמשך הטיפול?
התוכנית הטיפולית של קלינאית תקשורת הינה אישית ומותאמת באופן ייחודי, משך הטיפול אינדיבידואלי ותלוי במורכבות הלקות והטיפול בה. הטיפול הוא לרב פרטני (אך עשוי להיות גם בזוגות או בקבוצות קטנות, לפי הצורך), ונערך בדרך כלל פעם או פעמיים בשבוע.
מהי ההכשרה הנדרשת למטפל?
מקצוע קלינאות תקשורת בישראל מוסדר בחוק. העיסוק במקצוע מותנה בקבלת תעודת הסמכה פורמאלית ממשרד הבריאות. הלימודים בתחום נערכים במוסדות אקדמיים וכוללים לימודי תואר האקדמי וסטאז'.
מה מגיע ללקוחות כללית מושלם ואו פלטינום?
בגילאים 3-9, ל- 45 טיפולים בשנה קלנדרית בהמשך למיצוי הזכאות בסל הבריאות. לפרטים המלאים לחצו כאן>>
בגילאים 10-18 ל- 30 טיפולים בשנה קלנדרית בהמשך למיצוי הזכאות בסל הבריאות. לפרטים המלאים לחצו כאן>>
למטפלים אשר מקבלים לקוחות כללית מושלם או פלטינום בהסדר לחצו כאן>>