מה נעשה כדי למנוע היחלשות זיכרון

בשיתוף אפקטיבייט אימונים לחיזוק הזיכרון לבני 55+

​​​​​​​​​​​​​​​​בעשורים האחרונים, גילו שהמוח שלנו הוא "גמיש", מתעצב ומשתנה לאורך כל החיים, והמשמעות היא שיש לנו מה לעשות. בעזרת פעולות שונות, תזונה מסוימת, שינה איכותית ופעילות גופנית אפשר לחזק את תפקוד המוח.​

 הדרכים לחזק את הזיכרון ביום-יום

אם ברצוננו לחזק את הזיכרון שלנו, אנו צריכים לשים דגש על מספר דברים, כדי לעשות זאת באפקטיביות. ראשית, עלינו להתמקד בחיזוק זיכרון העבודה שלנו.

זיכרון הוא פנקס הטמון במוח שלנו

זיכרון העבודה הינו כמו פנקס הטמון במוח שלנו ושומר את הרשימות שלנו, הפנקס הזה מאפשר לנו להחזיק מידע במוח ולפעול על פיו כדי לבצע משימות שונות. כאשר אנו נתקלים במצב בו אנו שוכחים פרטים או מידע כלשהו, נורת אזהרה אמורה להידלק אצלנו ולגרום לנו להבין שהגיע הזמן לשפר את יכולת זו.

ישנן מספר דרכים שניתן לשלב ביום-יום כדי לחזק את זיכרון העבודה שלנו. פתרון חידות כמו תשבצים וסודוקו יכולות לאתגר את המוח והן מפעילות את זיכרון העבודה מפני שהן דורשות מאיתנו להחזיק מילים או מספרים בראש. דרך נוספת היא לאמן ולחזק את הזיכרון בעזרת משחקים ואימונים קוגניטיביים שפותחו למטרה זו. והדרך השלישית והיחסית פרקטית, היא להתחיל ולבצע חישובים בעל פה ולא להסתמך על מחשבון כדי לחדד את זיכרון העבודה שלנו בעזרת חישובים מתמטיים.

 איך מחזקים את היכולת שלנו לקלוט מידע 

יכולות נוספת שצריך להתמקד בה כדי לחזק את הזיכרון, הינה היכולת שלנו לקלוט מידע. יכולת זו חיונית ממש עבור יכולות הלמידה שלנו, וקיימות כמה דרכים שיכולות לסייע בחיזוק קליטת המידע שלנו.

הדרך הראשונה היא ויזואליזציה. כאשר אנו מדמיינים מושגים או רעיונות שמצריכים מאיתנו לזכור אותם לפרטי פרטים, אנו יוצרים תמונות בראש שמקשרות את האירועים לאותו רעיון או מושג. כדי לזכור אותם בקלות, נוכל להשתמש בהקצנה כאשר אנו מדמיינים בראשנו את הדבר שיקשר אותו לאותו רעיון. דרך נוספת, היא לספר לעצמנו סיפור שכולל את הפרטים שאנו צריכים לזכור. והדרך השלישית והאינטואטיבית ביותר, היא ליצור לעצמנו אסוציאציות שיזכרו לנו את מה שצריך לזכור.

חיזוק הזיכרון והיכולות הקוגניטיביות שלנו, דורש מאיתנו ללטש את תשומת הלב החזותית שלנו. כדי לעשות זאת, אנו צריכים לבצע פעולות שיעזרו לנו להתמקד באזורים שונים בשדה הראייה. לכן, כדאי מאוד להרכיב פאזלים, או לשחק במשחק "מצא את ההבדלים", שני משחקים אלו עובדים על תשומת הלב שלנו ועל היכולת שלנו לפתור בעיות. בנוסף, מלבד למשחקים אלו, כדאי מאוד לתרגל מדיטציה בשיטת מיינדפולנס, כך, אנו מחזקים את היכולת שלנו להתמקד ברגע הנוכחי ובסביבה שלנו

 לא רק פאזלים - גם נהיגה ובישול 

יכולת נוספת הדורשת חיזוק היא הקשב הניהולי שלנו שהיא היכולת האחראית על ניהול משימות מרובות, כמו נהיגה או בישול. לימוד שפה חדשה יכול לחזק את הקשב הניהולי שלנו, משחק אסטרטגי כמו שחמט יכול לאתגר את הגמישות הקוגניטיבית שלנו. בנוסף לאלו, גם החלפת משימות במהלך היום מחזקת את הקשב שלנו מאחר ואנו מכריחים את עצמנו להתמקד מחדש במשימה חדשה. ​​

כל הפעולות שצוינו לעיל, מחזקות בדרך ישירה ועקיפה את היכולות הקוגניטיביות שלנו, ואת רובן אפשר לשלב בקלות ביום יום. בנוסף, אם תרצו לקחת את האתגר לשלב הבא, עם משחקים שפותחו במיוחד כדי לאתגר ולאמן את הזיכרון שלכם, והיכולות הקוגניטיביות שלכם, אתם יכולים להתאמן עם אפקטיבייט. 

ללקוחות כללית מגיע חודש מתנה באפקטיבייט ללא התחייבות. 

לפרטים ולקבלת ההטבה לחצו כאן>  ​